blog

Etkili Bir Dijital Pazarlama Aracı Olarak E-posta Pazarlama Nedir?

Etkili Bir Dijital Pazarlama Aracı Olarak E-posta Pazarlama Nedir?

E-posta pazarlaması, işletmeniz ile hedef kitleniz arasında kişisel düzeyde etkileşime izin veren etkili pazarlama kanallarından biridir. E-mail pazarlaması, hedef kitlenize ürünleriniz ve hizmetlerinizi tanıtmak veya kitlenize fayda sağlayacak değerli içeriklerle hedef kitle etkileşiminizi artırmak için mükemmel bir yöntemdir. Son derece kişiselleştirilmiş bir pazarlama yöntemi olan toplu e-posta gönderimi, müşteri ve abonelerinize e-posta yolu ile ulaşarak, geri dönüşümleri ve gelirinizi artırmanıza yardımcı olur.

 

E-posta pazarlaması kullanmak için farklı birçok nedeniniz olabilir. Bu yazımızda toplu e-posta gönderiminin farklı markalar için sağladığı avantajları sizler için değerlendirdik.

 

E-posta Pazarlamasının Avantajları

 

Dünya çapında yaklaşık 3,8 milyar e-posta kullanıcısı var.

Yapılan araştırmalara göre tüm dünya nüfusunun yarısı e-posta kullanıyor. Bu da yer ve zamandan bağımsız bir şekilde müşterilerinize tek tek ulaşmanın en iyi yollarından birinin e-posta gönderimi olduğunu gösteriyor.

 

Toplu e-postalar, kullanıcıların satın alma kararlarını etkiliyor.

E-posta pazarlaması, daha önce markanızdan ürün veya hizmet satın almış kullanıcıların bir sonraki ihtiyaçları için akılda kalmanızı sağlıyor. Ürün veya hizmet tanıtımı yaptığınız toplu e-posta gönderimlerine ekleyeceğiniz görseller, ‘ürünleri incele’, ‘satın al’ gibi eylem çağrısı düğmeleri veya doğrudan web sitenize yönlendirilen linkler, kullanıcıları ürün ve hizmetlerinizi satın almaya teşvik ediyor.

 

E-mail marketing hedef kitle ile ilişkiler kurmanıza ve marka bilinirliğini artırmanıza yardım ediyor.

 Email pazarlaması, farklı faaliyet alanlarından birçok işletme için farklı kullanım alanları oluşturuyor. Mevcut ve potansiyel müşteriler için şirketinizin hizmetlerini akılda tutmak, ürünleriniz için çeşitli kampanyalar oluşturarak hedef kitlenizi indirim veya fırsatlardan haberdar etmek veya bülten gönderimi ile kitlenize yardımcı olabilecek içerikler paylaşarak, müşterilerinizi memnun etmek mümkün hale geliyor.

E-mail pazarlaması, sadece ürün ya da hizmetle ilgili bilgilendirme amacıyla kullanılmıyor. Mevcut ve potansiyel müşterilerinize özel günlerde göndereceğiniz kutlama e-postaları, web sitenizden yaptıkları bir işlem sonucu tetiklenen teşekkür veya sipariş onayı e-postaları, kullanıcı ile aranızdaki bağı ve güveni geliştiriyor.

 

E-mail pazarlama, aynı zamanda web siteniz için etkili bir trafik kaynağı.

Toplu e-postalar, web sitenize düzenli bir trafik sağlaması açısından da birçok avantaj sağlıyor. Kullanıcılarınız, web sitenizi her gün ziyaret etmeseler de e-posta kutularını her gün kontrol etmektedir. Dikkat çeken bir konu başlığı ve zengin e-posta içeriklerinizle, kullanıcıları web sitenizi ziyaret etmeye teşvik edebilirsiniz. Toplu e-postalarınıza yerleştireceğiniz CTA (call-to-action) yönlendirmeleriyle kullanıcıların ilgili sayfaları ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz.

 

E-posta pazarlaması düşük bütçeli bir pazarlama aracıdır.

E-posta pazarlaması, işletme hedeflerinize yönelik yapacağınız dijital pazarlama çalışmaları kapsamında ücretli reklamlara göre çok daha düşük bütçeli ve geri dönüşüm oranı yüksek bir pazarlama aracı olarak öne çıkıyor.

Toplu e-posta gönderimi, hedef kitlenize kişisel düzeyde ulaşmak için en kolay yöntemdir. Etkili içerikler sayesinde kullanıcılar üzerinde reklam çalışmalarına göre çok daha verimli bir etki yaratabilir, pazarlama hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak karlı geri dönüşler elde edebilirsiniz. İşletmeniz ile ilgili güncel haber paylaşmak, kampanya ve indirim dönemlerini duyurmak, kullanıcıları yeni sezon ürünlerini keşfetmeye davet etmek, yeni ürün ve hizmetleri tanıtmak ve bilgilendirici içeriklerle abonelere, müşterilere ve iş ortaklarınıza ilham vermek için e-mail pazarlamanın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Dmail, işini geniş kitlelere duyurmak isteyen farklı ölçeklerde işletmeler ve kuruluşlar için pratik bir e-posta pazarlama sistemi sunuyor. Pratik tasarım araçlarından hızlı entegrasyon çözümlerine, farklı birçok özellik sayesinde siz de toplu e-posta listelerinizi oluşturarak, hedef kitlenizle etkileşiminizi ve geri dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz.